úterý, února 22, 2005

Tři měsíce

... zbývají do maratonu. Přesně na den. Jak jsem předpokládal, moje depka právě vesele kulminuje. Co se mohlo podělat, se podělalo. Opravdovou chřipku jsem od svého okolí sice nechytil, ale nějaký nepříjemný rýmokašel jo. Takže tentokrát experimenty s léky jako minule nehodlám uskutečňovat, prostě hektolitry sladkého čaje a céčko. Nicméně to opět znamená tréninkovou pauzu, doufám, že to potrvá jen pár dní. Jediné rozumné co musím udělat je na únor (a poslední týden v lednu) rychle zapomenout, jinak se z toho zblázním. Od října běhám (vím, je to málo), pokroky reálně nikde, jak kdybych neběhal. Nechám se unášet těmito pocity proto, abych si tu depku pořádně užil až do dna a pak se mohl vrátit osvěžen, veselejší... a dostatečně odpočinutý a nasr... natolik, abych se mohl do tréninku položit naplno. Organismu další výpadky povolit nehodlám. Teď si tělo uvědomí, kdo je tady pánem a blížící se jaro mi v tom pomůže. A basta! ;)

Ono to všechno je ještě umocněno tím, že v rámci přípravy na maraton (která, jak píšu, mám pocit že nikam pořádně nesměřuje...) jsem udělal těžké až bolestné rozhodnutí, že letos neodjedu v březnu na obvyklých deset až čtrnáct příjemných a současně náročných dní na Mallorcu na kolo a že se budu soustředit na běh. Jestli to dopadne tak, že neuběhnu maraton a ještě mi to letos nebude vůbec jezdit na kole, tak potěžpámbů. No, nechme toho, jaro se blíží, tak snad bude veseleji.

Z jiného soudku. Dnes jsem dostal milý mail od silničního cylisty Viktora M. (btw, už mlsně začínám v garáži chodit kolem svých koleček, to vypadá dobře ;), který můj blog čte a který se rozhodl začít psát svůj vlastní silniční blog "Zápisky bláznivého silničáře aneb Tučňák na kole", takže držím palce!

8 Comments:

At 10:21 dop., Anonymous Anonymní said...

Hlavu vzhůru, 3 měsíce je ještě dlouhá doba! Když dopředu vím, co mě čeká (nějaký velký výkon), tělo s tím tak nějak počítá a pak to zvládne. Nejinak tomu musí být u každého, takže když žiješ maratónem od půlky loňského roku, proběhneš po 42 195 m cílem a budeš chtít pokračovat dál v běhu. Držím palce ! RaMach

 
At 10:47 dop., Blogger mesens said...

Dík za podporu, tos mne rozesmál tím jak budu chtít "pokračovat v běhu" po doběhnutí maratonu... hned mne napadl rým ... pokračovat v běhu... do hrobu ...

 
At 4:25 odp., Anonymous Anonymní said...

Jak to tak tady sleduji, je sice fain, že máš k této trati takovou pokoru, nicméně se to nesmí zase přehánět...Za chvilku poleví a s chutí do jarních kilometříků březen 250, duben 300 a v květnu trháš asfalt...
čau m.thums

 
At 6:27 odp., Blogger mesens said...

Kdybych dal se svými stovkami měsíčně rázem dvěstěpadesát, tak mne asi rovnou odvezou na ortopedii... v tom asi spočívá ta spravedlnost a současně zákeřnost běhání ;) M.

 
At 12:25 odp., Blogger Running Shadow said...

Neberte to tak tragicky, pulmarathon uz mate za sebou, a vite jak silnou mate vuli. Zbyva jen to telo. Na nej se musi opatrne a pozvolna, aby nestavkovalo. Snazte se odpoutat od tech statistik, casu, kilometru a planu ... behejte pro radost, kde to je hezky, myslete na cokoliv co odvede pozornost, treba jak by to bylo hezky reprezentovat, nebo probihat spaliry milionu lidi na marathonu v Berline, Bostonu, New Yorku ... muzete snit s otevrenyma ocima ... jen hlavne nemyslet na to kolik jeste toho "musite" stihnout.
Kdyz nabehate solidni bazi (na coz tri mesice pomaleho klusani plus minulost staci) tak se nemusite niceho bat. O rychlostnich cvicenich kdy si opravdu rvete plice, omdlevate unavou, dostavate halucinace atd. bych ted vubec neuvazoval ... sice vam mohou pomoci stlacit vyrazne casy dolu, ale o to ted nejde.
... a i kdyby to nevyslo (osobne bych neradil "jit do toho" za kazdou cenu) v kvetnu na PIM, je spousta dalsich jinych moznosti a treba bychom se mohli sejit nekde jinde (http://www.koenigludwigmarathon.de), pozval bych vas v cili na pivo. Nealko Erdinger je vyborny isotonicky dryjak ;-))

 
At 1:05 odp., Anonymous Anonymní said...

Na ten maraton koenin...bych docela jel, stránku jsem navštívil, ale bohužel nejsem znalý jazyků, tak jen co jsem pochopil....ozvi se m.thums@seznam.cz, bylo by fain, udělat nějakou akci více lidí najednou !?!

 
At 4:47 odp., Anonymous Anonymní said...

Milý maratonský tragéde, obdivuju tvé odhodlání a fandím ti. Aby to nevyznělo naprázdno, tak nabízím pomoc. Pokud by tě něco zajímalo nebo jestli potřebuješ s něčím poradit, zkus mi napsat. Muj muž je profesionální ULTRAmaratonec a má mnoho cenných zkušeností. Tak hodně štěstí.
zuzana.kovandova@seznam.cz

 
At 9:58 odp., Blogger mesens said...

Zuzano, díky moc za podporu. Slovo ULTRAmaratonec ve mě vzbuzuje hrůzu, znám nějaké ty šílence co jezdí ultramaratony na kole > 1000km, při běhání to je též neskutečná síla, to je i kolem stovky, že? Myslím, že v mém případě to je teď o tom běhat, běhat a běhat a nezmrzačit se u toho. Až mi bude ouvej, určitě se ozvu ;) Dík!!! M.

 

Okomentovat

<< Home